Koristite komprimovani vazduh? Pozovite nas za konsultaciju, besplatna je!

POZOVITE NAS ! Kvalitetan savet će Vam uštedeti novac

Dečka bb, Šimanovci

Bulevar 13. jul bb, Nikšić

Urgentne intervencije

+381 (0) 22 215 23 02

TehnoGama

Vesti


39. GRAFIMA – MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE

 • 27.12.2017.
 • 39. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije - Grafima, najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, održaće se u hali 4 Beogradskog sajma od 27. do 30. septembra 2017. Ova sajamska manifestacija dostignuća svetske tehnologije u grafičkoj industriji, u sferi izdavaštva i štampanih medija i dizajna u grafičkoj i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana, predstaviće srpskom i regionalnom tržištu sve segmente koji su uslov za korak sa svetskim trendovima. Tokovi grafičarstva i reklame podrazumevaju najširi mogući spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, a neizostavan segment ove ponude su svakako i vazdušni kompresori, samo srce grafičke i štamparske industrije. Sa bogatim iskustvom u primeni kompresorske tehnike upravo u grafičkoj i štamparskoj industriji, TEHNOGAMA će i ove godine posetiocima GRAFIME predstaviti brojna rešenja i mogućnosti koja svet komprimovanog vazduha nudi. Pored kompresora i opreme za tretman komprimovanog vazduha renomiranih proizvođača BOGE, OMEGA AIR, MTA, ABAC i dr. Tehnogama će zainteresovane upoznati i sa kvalitetnom pripremom vazduha kao nužnim faktorom za obezbeđivanje kako kvalitetne štampe, tako i za očuvanje sofisticiranih štamparskih i grafičkih mašina. U skladu sa devizom za 2017. godinu - godinu 4. industrijske revolucije, TEHNOGAMA će, uz sve gorepomenuto, korisnicima komprimovanog vazduha predočiti i mogućnosti uštede, odnosno povećanja efikasnosti kompresorskog sistema nizom korisnih saveta i aplikacija dodatne opreme, kao i opreme za monitoring celokupnog sistema napajanja vazduhom. Za "VIŠE BOJE" (slogan ovogodišnje GRAFIME) – KVALITETAN KOMPRIMOVANI VAZDUH IZ TEHNOGAME.

Opširnije
SEMINAR NA TEMU PRIPREME KLIPNIH KOMPRESORA ABAC

 • 20.10.2016.
 • 20.10.2016. Tehnogama je, uz gostovanje predstavnika italijanskog proizvođača ABAC Multiar iz Robassomera, Italija, održala seminar na temu klipnih kompresora U industriji i tretmana komprimovanog vazduha. Uz pregled istorije i tržišne pozicioniranosti kompanije ABAC Multiair, prisutni su upoznati i sa pregledom kompletnog portfolia proizvođača ABAC i pojedinačnih serija, pa pored već dobro poznate serije klipnih kompresora ABAC PRO, predstavljeni su i klipni kompresori serija LINE i SILENT, ali i klipni kompresori. Sa kompletno gusanim glavama, klipni kompresori u ’’Full feature’’ izvedbi; opremljeni sušačem komprimovanog vazduha, klipni kompresori sa benzinskim i dizel motorima, bezuljni dentalni klipni kompresori, kao i asortiman prateće pneumatske opreme, (pištolji za farbanje, pištolji za naduvavanje pneumatika, pneumatski alat, creva za komprimovani vazduh i dr). Kao kompanija koja insistira na kvalitetu, ali i energetskoj efikasnosti, odnosno uštedama, Tehnogama je, pored profesionalnih klipnih kompresora za industriju, učesnicima seminara predočila i načine kvalitetne pripreme komprimovanog vazduha. Kvalitetna priprema komprimovanog vazduha podrazumeva tretman komprimovanog vazduha, prilagođen specifičnim zahtevima određenog proizvodnog procesa, odnosno proizvođača mašina. Za kvalitetan proizvodni proces, osim kvalitetnih kompresora, potrebna je i kvalitetna oprema za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, pa je, nakon dela o profesionalnim klipnim kompresorima, predstavljena oprema za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, proizvođača OMEGA AIR. Obezbeđivanjem ova dva uslova (kvalitetan kompresor + kvalitetan tretman komprimovanog vazduha), osim ukupnog poboljšanja kvaliteta komprimovanog vazduha, ostvaruju se značajne uštede u samom proizvodnom procesu, tako što se značajno redukuje broja kvarova i šteta na mašinama,smanjuje broj škartova proizvoda i sl. U prijatnoj atmosferi konferencijske sale hotela Trim na Košutnjaku, seminaru su prisustvovali predstavnici srpskih kompanija koje se bave distribucijom ABAC proizvoda. Ali i održavanjem kompresorske tehnike. Po završetku radnog dela, prisutni su, u prijatnom ambijentu restorana Trim, razmenili utiske, ali i međusobna iskustva. Predstavnici kompanije Tehnogama, ali i proizvođača ABAC Multiair su izuzetno zadovoljni, kako odzivu učesnika, tako i celokupnim tokom interaktivnog i nadasve poučnog seminara.

Opširnije


Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi - 2016

 • 22.09.2016.
 • Regionalni Sajam privrede u Novoj Pazovi je dobra prilika da proizvodi i usluge, koji budu predstavljeni, nađu svoj put do zainteresovanih posetilaca. Nastupom na Regionalnom sajmu privrede privrednicima se nudi jedinstvena prilika da svoj proizvod ili uslugu predstave velikom broju posetilaca i poslovnih ljudi, kao i da adekvatnom promocijom ostvare značajne poslovne kontakte i pridobiju nove klijente. Stara I Nova Pazova su već decenijama poznate kao centar male privrede, ali I atraktivne klime za strana ulaganja. Profil kompanija koje posluju na toj teritoriji je uglavnom proizvođačko-prerađivački, pa je u skladu sa tim Tehnogama, sa svojom ponudom kompresorske tehnike, rešila da predstavi svoj asortiman roba I usluga kako privredi Srema, tako I svim ostalim zainteresovanim kompanijama. Srce svake proizvodnje čine kompresori, a sam kvalitet proizvodnje direktno zavisi upravo od dobre I planske pripreme komprimovanog vazduha. Jedan od glavnih ciljeva zaposlenih u Tehnogami je pre svega edukacija korisnika komprimovanog vazduha o nužnosti kvalitetnog tretmana komprimovanog vazduha, ali I o mogućim uštedama u sistemima za distribuciju komprimovanog vazduha. U prijatnoj atmosferi konferencijske sale hotela Trim na Košutnjaku, seminaru su prisustvovali predstavnici srpskih kompanija koje se bave distribucijom ABAC proizvoda, Na Sajmu male privrede u Novoj Pazovi, Tehnogama je predstavila svoju ponudu kompresora, sušača komprimovanog vazduha, filtracije i pratećeg materijala. Predstavnici Tehnogame su, svim zainteresovanim stranama, a u cilju podizanja kvaliteta njihovog poslovanja, dali savete i rešenja skrojena po meri svakog pojedinačnog zahteva za kompresorskom tehnikom.

Opširnije


38. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE - 2016

 • 28.9.2016.
 • 38. put, u periodu od 28.09.-01.10.2016, u Beogradu se održao međunarodni sajam grafičke i papirne industrije – GRAFIMA. To je bila prilika da se na jednom mestu okupe svi značajni domaći i svetski proizvođači opreme, gotovih proizvoda i repromaterijala iz oblasti grafičke industrije, prerade papira, ambalaže i pakovanja. Današnje vreme i zahtevni klijenti traže inovativna i personalizovana grafička rešenja i proizvode. Nezavisno od načina i grane industrije u kojoj se grafički komunicira, potrebe tržišta i nove tehnologije su sve intenzivnije i zahtevnije. Istraživanja sprovedena u Americi su pokazala da današnji kupac više nije toliko lojalan jednom brendu te su promene i prilagođavanja zahtevu kupca brze i česte. Konstantno se traže noviteti; funkcionalnost ambalaže, ekološki materijali, grafički dizajn.... samo su neki od elementa koji prodaju proizvod. Upravo u tom smeru, u znaku razvoja trendova i prezentacija tehnoloških i savremenih rešenja održava se i GRAFIMA. To je prilika da se na jednom mestu dobije sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz oblasti grafičke i papirne industrije, ali i da se ostvare poslovni kontakti i susreti sa renomiranim domaćim i stranim izlagačima. Da bi se grafička i papirna industrija prilagodile potrebama i trendovima tržišta, potrebno je angažovati savremene tehnologije i mašine, a da bi kvalitet proizvoda bio adekvatan, potrebno je obezbediti kvalitet na samom ’’izvoru’’, a to je komprimovani vazduh. Tehnogama je i ove godine, svojim učešćem i ponudom opreme za proizvodnju i tretman komprimovanog vazduha, upotpunila ponudu Sajma grafičke opreme, mašina i materijala za papirnu i grafičku industriju. Dobra priprema komprimovanog vazduha je ključna za kvalitet štampe, ali i očuvanje samih mašina i uređaja za grafičku industriju, te je Tehnogama svojim učešćem na ovom sajmu pored prezentacije svog asortimana, koji čine kompresori, oprema za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, vršila i aktivnu obuku svih posetilaca, korisnika komprimovanog vazduha na temu obezbeđivanja kvalitetnog i čistog komprimovanog vazduha, sa posebnim akcentom na energetskoj efikasnosti.

Opširnije2. MEĐUNARODNI SEMINAR "BOLJI VAZDUH ZA RAD" U ORGANIZACIJI I POD POKROVITELJSTVOM Tehnogama d.o.o.

 • 8.10.2015.
 • Tehnogama doo Beograd je 08.10.2015, u konferencijskoj sali restorana Kumbara, održala drugi po redu međunarodni seminar BOLJI VAZDUH ZA RAD ! Polaznici ovog seminara su bili projektanti i inženjeri renomiranih projektantskih kuća. Kako su zahtevi investitora za opremom, sve rigorozniji, pa samim tim i potencijalna rešenja, delikatnija i detaljnija, ovo je bila idealna prilika za sve prisutne projektante i inženjere, da se upoznaju sa proizvođačem opreme za tretman komprimovanog vazduha, OMEGA AIR i da predstave situacije sa kojima se suočavaju u zahtevima i saznaju za mogućnosti koje im se nude. Poznato je da je učenje i sticanje novih saznanja postalo nužnost, ukoliko želimo napredak. Kako je interakcija sa proizvođačima opreme koju implementiraju u svoje projekte, do sada bila jednaka nuli, odnosno, nikada nisu imali priliku za njom, prisutni projektanti su ideju našeg seminara prihvatili sa neskrivenim oduševljenjem. OMEGA AIR je kompanija koja svaki svoj projekat radi studiozno i u skladu sa standardima lokaliteta na kom nastupa, pa iz tog razloga, projektantima, ali i korisnicima opreme, pruža kompletnu atestno-tehničku podršku. TEHNOGAMA je, sa druge strane, prepoznala potrebe srpskih projektantskih kuća za kvalitetnim feedback-om na temu opreme i u cilju izgradnje kvalitetnih veza između idejnog rešenja nekog pogona, preko detaljnog plana i na kraju, implementacije predložene opreme, spojila, do sada nespojive strane. Činjenica je da su projektanti, do sada, uglavnom raspolagali samo katalozima opreme koju bi ili zatekli u birou u kom rade ili pribavili na stručnim Vestima i to je za njih bio jedini izvor informacija o samoj opremi, bez prilike da se dođe do detalja i dotakne suština. Saznanja o opremi se, na žalost ne stiču tokom školovanja, nego je potrebno konstanto pratiti trendove i zahteve tržišta. TEHNOGAMA je, svojim seminarom i njegovim konceptom, otvorila jednu sasvim novu dimenziju rada za njih. Obzirom da je seminar, sve vreme bio interaktivan, došlo je do razmene brojnih iskustava, predstavljanja problematičnih situacija, ali i rešenja istih, a sve na polju tretmana komprimovanog vazduha. Akcenat ovog seminara je bio na procesnoj i sterilnoj filtraciji vazduha, odnosno, elementima potrebnim za postupanje u skladu sa zahtevima aplikacija, a sami polaznici su ga ocenili kao vrlo uspešnim, zanimljivim i nadasve korisnim za struku.

Opširnije


37. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE

 • 30.09.2015.
 • GRAFIMA je odavno postala centar okupljanja svih stručnjaka čija je delatnost u uskoj vezi sa grafičkom proizvodnjom. Po posećenosti, broju izlagača i poslovnim aranžmanima koji se tokom samog sajma ili povodom sajma naknadno ugovore, Grafima je odavno postala sajamska manifestacija ovog tipa koja nema konkurenciju u ovom delu Evrope. Slogan "Sve je u bojama", privlači najveći deo poslovnih saradnika ove manifestacije koji dolaze upravo iz sfere grafičke i reklamne industrije, štampanih medija, dizajna, izdavaštva, muzičke i filmske industrije, radija i televizije. Na Grafimi su se predstavile domaće kompanije, ali i kompanije iz inostranstva, pa ona s pravom nosi prefiks ’’međunarodnog’’ sajma. Tehnogama, kao vodeća srpska kompanija na polju kompresorske tehnike, prepoznala je potrebu posetilaca ovog sajma da na ovom mestu, pronađu i prava rešenja na polju proizvodnje i pripreme komprimovanog vazduha. Kako su gotovo sve štamparije, prerade i dorade papira i izdavaštvo u uskoj vezi sa kompresorskom tehnikom, posetioci Grafime su, na štandu Tehnogame dobilii odgovore na sva pitanja u vezi pravilnog dimenzionisanja kompresora, odabira odgovarajuće opreme za tretman komprimovanog vazduha u skladu sa zahtevima štamparskih mašina, ali i savete o efikasnoj organizaciji postojećih postrojenja i načinima uštede u kompresorskim postrojenjima. Kompresorska tehnika, uz kvalitetnu pripremu i tretman komprimovanog vazduha, a uz odgovarajuću i energetski efikasnu opremu, direktno utiče na kvalitet grafičkih i dizajnerskih proizvoda. Misija Tehnogame je da, edukacijom korisnika kompresorske tehnike i njihovim upoznavanjem sa novitetima na ovom polju, podigne ukupnu svest privrede na viši i energetski efikasniji nivo.

Opširnije


14. PACKTECH EXPO BALKAN - sajam mašina i opreme za pakovanje i ambalaže

 • 16.09.2015.
 • Tehnogama je i ove godine od 16.09. 2015. do 19.09.2015. učestvovala na 15. Međunarodnom sajmu ambalaže, mašina i opreme za pakovanje "Packtech expo Balkan". Međunarodni sajam ambalaže је značajniji specijalizovani mađunarodni sajam te vrste u jugoistočnoj Evropi. Na sajmu su, tradicionalno, bilii prikazani materijali i uređaji za pakovanje, sistemi za pakovanje mašina i opreme, pakovanje sistema, oprema za doziranje, dizajn ambalaže, etiketa i sl. iz celog sveta. Sajam ambalaže je relativno mlada sajamska manifestacija i od dana svog osnivanja, pa na ovamo, beleži konstantan rast, pa mnogi predviđaju da će prerasti u najvažniju manifestaciju ovog tipa na Zapadnom Balkanu. Tehnogama je, kao specijalista za kompresorsku tehniku, koja je sastavni deo gotovo svakog pogona za proizvodnju ambalaže ili za pakovanje, i ove godine svojim posetiocima i svim zainteresovanim licima, ponudila niz praktičnih i nadasve energetski efikasnih rešenja za proizvodnju komprimovanog vazduha i njegov tretman, sa akcentom na tretmanu vazduha koji se koristi u industriji pakovanja i ambalaže. Tehnogama u svojoj paleti proizvoda ima visokoefikasne BOGE industrijske vijčane, buster i turbo kompresore, namenjene velikim i zahtevnim industrijskim sistemima, ali i ABAC klipne i vijčane kompresore, idealne za male i srednje potrošače. Opremu za proizvodnju komprimovanog vazduha dopunjuje i ogromna ponuda opreme za tretman komprimovanog vazduha, renomiranih proizvođača Omega air i MTA, koju čine freoski i adsorbcijski sušači vazduha, filteri, drenažeri kondenzata, oprema za separaciju ulja iz kondenzata i drugi proizvodi neophodni za sve, pa i za najdelikatnije grane industrije.Uzevši u obzir kvalitet opreme koju nudi, ali i kvalitet tehničke podrške, Tehnogama je definitivno postala vodeća srpska kompanija na polju kompresorske tehnike. Dobro došli u kuću kvalitetnog vazduha za rad – dobro došli u Tehnogamu!

Opširnije


13. sajam pakovanja i ambalaže PACK TECH EXPO BALKAN

 • 10.09.2014.
 • Na Beogradskom sajmu ove godine su se održale dve manifestacije – Međunarodni sajam ambalaže, mašina i opreme za pakovanje "Paktech expo Balkan", kao i Međunarodni sajam mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare. Na Sajmu ambalaže, mašina i opreme za pakovanje koji se održao od 10. do 13.09.2014, predstavilo se više od 250 firmi iz 30 zemalja među kojima je svoje mesto zauzela i Tehnogama d.o.o. sa svojom ponudom opreme za komprimovanje i tretman komprimovanog vazduha. Sajam ambalaže prvi put je organizovan 2002. godine i od tada beleži ogroman rast tako da mnogi predviđaju da će prerasti u najvažniju manifestaciju ovog tipa na Zapadnom Balkanu. Industrija pakovanja i ambalaže u svetu predstavlja visokoprofitnu granu, pa je nesporno značajna i za domaću privredu, budući da se u Srbiji godišnje izdvaja oko 250 miliona dolara za uvoz mašina za pakovanje i ambalažiranje. Kako se i moglo očekivati najveći broj firmi koji se bave proizvodnjom ambalaže i opreme tradicionalno u Beograd dolazi iz Italije i Nemačke. PACKTECH EXPO je vodeći specijalizovani međunarodni sajam ove vrste u Jugoistočnoj Evropi. Profil izlagača čine: oprema za pakovanje, ambalažni materijali, tehnologije pakovanja, sredstva za pomoć pri pakovanju, palete, viljuškari, zaštita proizvoda, procesna oprema za plastiku i gumu, plastični poluproizvodi, a od ove godine na sajmu je bila predstavljena i oprema za komprimovanje vazduha , koju je, predstavljala Tehnogama d.o.o. Beograd. Tehnogama je na ovom sajmu predstavljala industrijske klipne i vijčane kompresore, ali i opremu za tretman i filtraciju komprmovanog vazduha, jer čist komprimovani vazduh je vazduh koji će obezbediti kvalitetne finalne proizvode i dug radni vek mašina.

Opširnije


58. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI) - 2014

 • 2014.
 • Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Tehnika 2014. je najvažniji regionalni sajamski i konferencijski događaj o primeni savremenih dostignuća u industriji, infrastrukturi, klimatizaciji - grejanju, vodovodnim tehnologijama i upravljanju otpadom i otpadnim vodama, komunalnim servisima, energetici, ekologiji, telekomunikacijama i pošti, logistici i transportu, železnici i vazduhoplovstvu, opremi za pakovanje, skladištenje i maloprodaju, tehnologiji pametnih zgrada... Na sajmu se prezentuju nove tehnologije kao podrška industrijskoj proizvodnji i industrijskom snabdevanju na vertikalnim tržistima: Auto-industrija, Rudarstvo i energetika, Mašinska industrija, Metalska industrija i metalurgija, Prehrambena industrija, Poljoprivredne tehnologije i Događaji u proteklom periodu Pneumatika TEHNOGAMA d.o.o. Beograd je na prošlogodišnjem SAJMU TEHNIKE u Beogradu, predstavila novu seriju profesionalnih industrijskih vijčanih kompresora za vazduh, proizvođača BOGE Kompressoren iz Nemačke. Radi se o potpuno novom dizajnu i potpuno novom konstrukcijskom rešenju vijčanih kompresora sa direktnim prenosom bez multiplikatora. Nova CL serija vijčanih kompresora je robusnog izgleda, karakterističnog za Nemačkog proizvođača, izrađena od jakih i kvalitetnih materijala, gusanih elektromotora, sa visokim stepenom energetske efikasnosti stavljajući konkurenciju daleko iza sebe.... Naime, direktan prenos, bez multiplikatora, garantuje jako mali broj obrtaja vijcanog elementa a pri tom svaki od tipova CL industrijskih kompresora ima značajno veci kapacitet pri svim radnim pritiscima, bilo na 8, 10 ili 13 bara. Samim tim, CL serija vijčanih kompresora predstavlja poslednju reč Boge-a kao odgovor na pitanje da li Vam je potreban energetski vrlo efikasan, snažan, kvalitetan, pouzdan i dugotrajan kompresor. Na štandu je bio izložen C 15 LR-350 Vaš Tehnogama Tim mehanizacija, Farmaceutska industrija, Elektro i elektronska industrija, Telekomunikacije, Bazna i laka hemijska industrija, Industrija polimera, Industrija građevinskih materijala i mašina, Vazduhoplovna industrija, Vojna industrija, Energetika, Prenos električne energije, Snabdevanje gasom, Brodogradnja... Na sajmu učestvuju: Proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašine, opreme, sistema i komponenata, Investitori, Inženjeri, tehnolozi u planiranju i upravljanju proizvodnjom u svim navedenim ind. granama, projektanti i odgovorni izvršioci radova: mašinski, inženjeri elektrotehnike (jaka i slaba struja), telekomunikacioni inženjeri, saobraćajni inženjeri, građevinski inženjeri, inženjeri tehnologije, energetski inženjering, ekološki inženjering...,proizvodni menadžment, gradski menadžment, menadžment javnih preduzeća, korporativni menadžment, menadžment bezbednosti na radu i ekologije, stručni konsultanti, strukovna udruženja, komore, akademska mreža - fakulteti, naučno razvojni instituti, resorna državna administracija. Prošlogodišnja poseta beleži preko 25.000 posetilaca i preko 600 izlagača iz 22 zemlje na preko 15.000 m2 izložbenog prostora.

Opširnije
boge mta omega samsung abac
Za Vašu sigurnost u poslovanju obezbedili smo niz pogodnosti:
analiza efikasnosti postojećeg stanja, mogućnost otkupa "staro za novo", mogućnost besplatnog korišćenja zamenske opreme,
kupovinu opreme na rate ili lizing po najpovoljnijim uslovima, izvođenje kompresorskih postrojenja po sistemu "ključ u ruke", besplatno savetovanje...
boge
mta
omega
abac
Sotras
Goetze armaturen
noitech
Aignep