servis-za-kompresore-vijcane-i-klipne-tehnogama

VestiZavršen je 46. Sajam nameštaja u Budvi 2024.

 • Tehnogama je, po prvi put ove godine, uspešno predstavila svoj portfolio opreme i usluga na Sajmu Nameštaja u Budvi. Kao regionalni lider u prodaji, servisu i održavanju kompresorske i vakuum opreme, kao i pružanju usluga instalacije, konsultacija i opreme za tretman komprimovanog vazduha, uživo predstavljanje opreme i usluga crnogorskoj publici, posebno korisnicima iz industrije nameštaja i drvoprerade, bilo je prirodan i sasvim logičan sled. Ovaj sajam bio je prilika da Tehnogama predstavi svoj široki portfolio klipnih i vijčanih kompresora brendova BOGE, Ceccato i ABAC, kao i opreme za tretman komprimovanog vazduha brenda OMEGA air, pneumatskog alata i pribora. Stručni tim Tehnogame imao je čast da ugosti mnogobrojne posetioce na svom štandu, gde su zainteresovani imali priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnološkim rešenjima i uslugama koje kompanija nudi. Predstavnici Tehnogame bili su na raspolaganju posetiocima štanda da odgovore na sva pitanja i pruže savete o optimalnom izboru opreme i rešenja za njihove potrebe. Posebno interesovanje posetilaca izazvala je Tehnogamina ponuda usluga servisa i održavanja kompresorske i vakuum opreme. Sa visoko kvalifikovanim timom tehničara i širokim iskustvom u ovoj oblasti, Tehnogama je svakako vrlo poželjan partner privrede u Crnoj Gori. Učestvovanje Tehnogame na Sajmu Nameštaja u Budvi pokazalo se kao izuzetno uspešno iskustvo. Kompanija je ostvarila značajan broj poseta na svom štandu, a interesovanje za Tehnogamin portfolio i usluge bilo je izuzetno veliko. Zahvaljujemo se svim posetiocima koji su posetili naš štand i doprineli uspehu našeg učešća na ovom prestižnom događaju.
 • 26.04.2024.

Završen je BANJA LUKA EXPO 2024

 • Tehnogama, vodeća kompanija u oblasti prodaje, održavanja i servisiranja kompresorske i vakuum opreme, kao i pružanja konsultantskih usluga i instalacija, ponosno je učestvovala na nedavnom Banja Luka Expo Sajmu Privrede u Banja Luci. Ovaj sajam predstavljao je idealnu priliku za Tehnogamu da predstavi i približi svoj široki portfolio opreme i usluga korisnicima tržišta Bosne i Hercegovine. Tokom sajma, održani su mnogobrojni sastanci i ostvareni kontakti sa poslovnim partnerima, klijentima i potencijalnim kupcima. Veliko interesovanje za Tehnogamin portfolio opreme i usluga potvrđuje značajnu posetu štandu kompanije. Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim tehnološkim inovacijama i rešenjima koje Tehnogama nudi, kao i da dobiju odgovore na svoja pitanja od stručnog tima kompanije. Posetiocima Banja Luka expo-a, predstavljen je portfolio industrijskih i profesionalnih klipnih i vijčanih kompresora, renomiranih proizvođača BOGE, Ceccato i ABAC, program vakuum pumpi i sistema Leybold, PVR i Pneumofore, kao i oprema za tretman i filtraciju komprimovanog vazduha i generaciju azota proizvođača Omega air. Kolege koje su predstavljale Tehnogamu, sa zadovoljstvom su omogućile svim posetiocima da bolje razumeju koristi i mogućnosti koje Tehnogama pruža za unapređenje njihovih industrijskih procesa. Učestvovanje Tehnogame na Banja Luka Expo Sajmu Privrede značajan je korak ka jačanju prisustva kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine i kao takav, čini nas izuzetno zadovoljnim postignutim rezultatima i ostvarenim kontaktima. Zahvaljujemo se svim posetiocima koji su pokazali interesovanje za našu ponudu proizvoda i usluga i radujemo se ponovnom susretu!
 • 26.04.2024.

Završen je regionalni sajam privrede u Valjevu - 19. Sajam privrede SPREG

 • Na upravo završenom 19. SPREG Sajmu Privrede u Valjevu, Tehnogama je, sada već tradicionalno, uzela učešće kako bi publici i korisnicima valjevskog regiona približila svoj portfolio opreme i usluga. Portfolio klipnih i vijčanih kompresora, vakuum pumpi, opreme za tretman komprimovanog vazduha, pneumatskog pribora i instalacija za komprimovani vazduh, neizostavni je deo svakog proizvodnog pogona. Ovaj događaj predstavljao je izuzetnu priliku za Tehnogamu da demonstrira svoje najnovije proizvode i tehnološke inovacije u oblasti kompresorske i vakuum tehnike. Posetioci su pokazali veliko interesovanje za Tehnogamin portfolio proizvoda, a njihova pažnja usmerena je na prednosti i mogućnosti koje oprema iz portfolia Tehnogame donosi u industrijske procese. Tehnogamin tim stručnjaka bio je prisutan tokom čitavog događaja, pružajući detaljne informacije, savete i podršku svim zainteresovanim stranama. Kroz interaktivne demonstracije Tehnogama je omogućila posetiocima da se upoznaju sa širokim spektrom proizvoda i usluga koje nudi, kao i sa rešenjima prilagođenim njihovim specifičnim potrebama. Nastup na 19. SPREG Sajmu Privrede u Valjevu bio je izuzetno uspešan za Tehnogamu, koja je još jednom potvrdila svoju vodeću poziciju u oblasti kompresorske i vakuum tehnike. Naša kompanija je ponosna na postignute rezultate i zahvaljuje se svim posetiocima koji su doprineli ovom uspehu.
 • 26.04.2024.

Završen Sajam automobila 2024. u Beogradu

 • Na nedavno završenom Sajmu automobila u Beogradu, Tehnogama je uspešno predstavila svoj raznovrsni portfolio rešenja i usluga iz domena kompresorske tehnike, specijalizovanih za automobilsku industriju. Kroz svoje inovativne tehnološke pristupe i visoko specijalizovane usluge, Tehnogama je istakla svoju sposobnost da pruži sveobuhvatna rešenja koja unapređuju performanse i efikasnost automotiv industrije.Posetioci su imali priliku da se upoznaju sa širokim spektrom rešenja koje Tehnogama nudi, uključujući napredne kompresorske tehnike, tehnološke inovacije i visoko efikasne usluge održavanja. Posetioci našeg štanda su imali priliku da se upoznaju sa programom klipnih i vijčanih kompresoa i sušača ABAC, pneumatskim alatima ABAC, pneumatskim priborom Aignep i Omega air, energetski efikasnim Infinity instalacijama u auto-industriji, kao i sa programom rešenja za primenu vakuuma u auto-industriji, renomiranih svetskih proizvođača Leybold, PVR u Pneumofore. Naš stručni tim je iskoristio ovu priliku te je sve zainteresovane posetioce upoznao sa pravilnom brigom o kompresorskoj tehnici u auto-servisima, vulkanizerskim radnjama, limarskim i farbarskim servisima. Predstavnici Tehnogame su bili na raspolaganju i kako bi pružili stručne savete i odgovorili na pitanja posetilaca u vezi adekvatnog dimenzionisanja kompresorske tehnike, funkcionalnosti pojedinačnih elemenata kompresorske instalacije, ističući prednosti kvalitetnih tehničkih rešenja. Završetak sajma je označio uspešan korak napred u poslovanju Tehnogame i potvrdu njenog statusa kao lidera u oblasti kompresorske tehnike namenjene upotrebi u automobilskoj industriji.
 • 27.03.2024.

Tehnogama uspešno isporučila i pustila u rad, inovativnu mobilnu stanicu za proizvodnju azota svom

 • Tehnogama, lider u oblasti inovativnih rešenja za industriju, s ponosom obaveštava javnost o uspešnom projektovanju, izradi i isporuci mobilne potpuno autonomne stanice za proizvodnju azota. Ova kontejnerska jedinica predstavlja vrhunac naših inženjerskih dostignuća i pruža revolucionarno rešenje za našeg stalnog klijenta. O Tehnogaminom Mobilnom Kontejneru za Proizvodnju Azota: 1. Potpuna autonomija: Stanica za proizvodnju azota projektovana je s potpunom autonomijom, smanjujući potrebu za ljudskim nadzorom i omogućavajući kontinuiranu proizvodnju. 2. Mobilnost: Kontejnerski tip omogućava laku transportabilnost stanice, prilagodljivost različitim radnim okruženjima i brzo premeštanje prema potrebama klijenta. 3. Efikasnost: Inovativna tehnologija koja se koristi u stanici garantuje visok stepen efikasnosti u proizvodnji azota, čime se smanjuju troškovi i povećava produktivnost. 4.Ekološka svest: Tehnogamin pristup proizvodnji azota posebno je dizajniran s naglaskom na smanjenju ekološkog uticaja, uz optimalno korišćenje resursa i minimiziranje otpada. Prednosti korišćenja azota u pakovanju prehrambenih proizvoda: 1. Produžen rok trajanja: Azot sprečava oksidaciju i produžava rok trajanja prehrambenih proizvoda, čime se smanjuje otpad i poboljšava kvalitet proizvoda. 2. Očuvanje svežine: Azot održava svežinu i teksturu hrane, čime se očuvava njen prvobitni ukus i kvalitet. 3. Smanjenje bakterijskog rasta: Azot sprečava razvoj bakterija i mikroorganizama, čime se poboljšava sigurnost hrane. 4. Očuvanje hranljivih vrednosti: Korišćenjem azota u pakovanju, hranljive vrednosti proizvoda ostaju nepromenjene, obezbeđujući potrošačima visokokvalitetne proizvode. Ovaj projekat predstavlja još jedan korak Tehnogame ka inovacijama i pružanju održivih rešenja svojim klijentima. Uzbuđeni smo što smo mogli da ispunimo očekivanja našeg klijenta i što nastavljamo unapređivati industriju.
 • 10.01.2024.

59. Sajam nameštaja, opreme i mašina za drvnu inustriju.

 • Još samo par dana ostalo je do tradicionalnog, a sada već 59. Sajma nameštaja, opreme i mašina za drvnu inustriju. Manifestacija koja je stecište drvno-prerađivačke industrije i koja kao takva već decenijama privlači domaće i strane kupce i investitore, ove godine se održava u novom terminu. Kao pouzdani i lojalan partner srpske privrede i industrije prevashodno, Tehnogama posebnu pažnju posvećuje korisnicima kompresorske i vakuum tehnike u drvnoj industriji. Komprimovani vazduh i vakuumski sistemi, neizostavni su deo svake prerade drveta i proizvodnje nameštaja, a pažljivi izbor adekvatnih rešenja u komprimovanom vazduhu i vakuumu, od suštinske su važnosti za kvalitet proizvoda u industriji nameštaja, ali i za dugotrajan, nesmetan i bezbedan rad sofisticiranih mašina za procese u obradi drveta. Prema podacima Zavoda za statistiku, drvna industrija u ukupnom izvozu proizvoda čini čak 6,2% ukupnog izvoza i ima tendenciju rasta.. To znači da su naši prerađivači drveta i proizvođači nameštaja modernizovali svoje proizvodne procese novim, bržim, sofisticiranijim mašinama za obradu drveta, koje danas, više nego ikad insistiraju na adekvatnim rešenjime u izboru kompresorske i vakuum tehnike, kao i na odgovarajućoj pripremi komprimovanog vazduha i vakuuma. Naši stručnjaci u domenu kompresorske tehnike i tretmana komprimovanog vazduha, kao i vakuumske tehnike i tretmana vakuuma, podeliće svoja znanja i iskustva stečena dugogodišnjom praksom svim zainteresovanim posetiocima ovog Sajma u periodu od 06.10.-11.10.2023. u Hali 1, Beogradskog sajma.
 • 03.10.2023.

Kontejnerska kompresorska stanica

 • Kažite nam svoju potrebu – skrojićemo rešenje po vašoj meri! Za potrebe rada na terenu, gde ne postoji pogonska hala niti bilo kakav drugi zatvoreni prostor, kontejnerska izvedba kompresorske stanice idealno je rešenje. Prvi u nizu naručenih kontejnerskih kompresorskih sistema je gotov i spreman je za isporuku. Prema zahtevu investitora kontejner je dimenzija 3,6x2,4x2,6 m i izrađen je od hladnooblikovanih čeličnih profila zavarenih u jedinstvenu konstrukciju. Konstrukcija je obložena sendvič panelima sa poliuretanskom ispunom debljine 50 mm. Pod kontejnera čini dodatno ojačana konstrukcija ispunjena vlagootpornom blažujkom, obloženom AL rebrastim protivkliznim limom, za bezbedno kretanje unutar stanice. Krov kontejnera je takođe termoizolovan i zaštićen hidroizolacionom folijom za nesmetan Ii bezbedan rad opreme i u lošim vremenskim uslovima. Kontejner ima prozor i rešetku za dovod svežeg vazduha, kao i dvokrilna vrata širine 1m. Opremu u kontejneru čini vijčani kompresor ABAC SPINN snage 11 kW, kapaciteta 1.416 lit/min I max. pritiska 10 bar, sa sopstvenim sušačem komprimovanog vazduha za obezbeživanje klase 4 za vlagu u komprimovanom vazduhu prema ISO 8573-1 standardu. Rezervoar kompresora je zapremine 500 lit i prati ga kompletna atestno-tehnička dokumentacija o usklađenosti sa PED direktivom 2014/68/EU, Imenovanog tela Rep. Srbije. Topao vazduh iz kompresora se izvodi kanalom za odvod toplog vazduha izrađenim od pocinkovanog lima. Kompresor je priključen na sopstveni napojni orman izrađen u skladu sa važećim tehničkim i bezbednosnim normama za industriju, a kompletna kontejnerska kompresorska stanica je opremljena i trakom za uzemljenje na lokaciji postavke. Izvedena kao ‘’plug&play’’ rešenje, kontejnerska kompresorska stanica je u potpunosti spremnoa za bezbedan i nesmetan rad na terenu. Kao što na početku pomenusmo, ovo je prva u nizu već ugovorenih kontejnerskih kompresorskih stanica krojenih prema specifičnom zahtevu investitora, a verujemo da će tražnja za ovakvim projektima biti još veća, jer kontejneri su idealno rešenje za privremene lokacije rada ili lokacije koje su još uvek u izradi, a potreba za komprimovanim vazduhom već postoji.
 • 14.03.2023.

Hvatanje ugljen dioksida, tretman i korišćenje BIO CO2 u vinarijama (CCUS)

 • U vinarijama (ali i pivarama i svim drugim proizvodnjama napitaka koji uključuju fermentaciju) u procesu same fermentacije stvaraju se etanol i ugljen dioksid (CO2) kao rezultati metaboličkog procesa vrenja podstaknutog gljivicama i enzimima, a u anaerobnim uslovima. Kada je fermentacija završena, generisani CO2 se uobičajeno ispušta u atmosferu, što predstavlja svojevrstan rizik za zdravlje, ali i za životnu sredinu, jer je već dobro poznato da je CO2 gas koji izaziva efekat staklene bašte. Ako sa jedne strane imamo spontano stvaranje CO2, a sa druge strane opasnost po okolinu i zdravlje, ali i potencijalno plaćanje nadoknade za emisiju CO2, Sistem CCUS (Carbon dioxide capturing, utilisation and storage) se javio kao logično i održivo rešenje za jednostavnu, a efektivnu dekarbonizaciju procesa koji sadrže fermentaciju, Odnosno generisanje CO2 kao nus-pojave fermentacije. Kako bi se pobliže upoznali sa fazama u proizvodnji vina, samim procesom i mestom fermentacije, vremenom i postupcima, posetili smo vinariju Lastar u Levačkom vinogorju i na licu mesta se upoznali sa organizacijom faza I etapa u proizvodnji vina. Vinarija Lastar, poznata je po specifičnosti teroara na kom uzgaja vrhunske sorte grožđa, ali i po svojoj filozofiji kontinuiranog unapređenja procesa proizvodnje vina. Tome u prilog govore mnogobrojna priznanja za kvalitet vina, kako od autohtonih sorti grožđa, tako i od sorti grožđa uvezenih iz francuskog vinogorja. Sistem za sakupljanje, prečišćavanje, utečnjavanje, skladištenje i ponovno korišćenje CO2, za rezultat daje čisti, tečni BIO CO2, pogodan za dalju upotrebu kao što su npr. blanketing inertovanje napitaka, sprečavanje dotoka kiseonika u mošt, karbonizacija penušavih vina I dr. Za više detalja o samom sistemu, načinu primene i benefitima CCUS instalacije kontaktirajte nas na 022/215-23-01 ili nam pišite na office@tehnogama.com
 • 23.01.2023.

Tehnogama na "Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 202

 • Ovogodišnji Agro Belgrade sajam, održaće se u Hali 1 Beogradskog sajma, u periodu od 26.01.2023. do 28.01.2023. Sajam je posvećen proizvođaćima i prerađivaćima voća, povrća i vinarima, te će svi zainteresovani posetioci imati priliku da razmene iskustva, ali i da se upoznaju sa novim tehnologijama i trendovima u ovoj grani privrede. Posetiocima Agro Belgrade sajma, TEHNOGAMA će, pored energetski efikasne kompresorske tehnike i opreme za tretman komprimovanog vazduha, predstaviti kompaktna, skid rešenja za sopstvenu proizvodnju azota po sistemu plug&play, ali i tehnologiju CCUS (Carbon dioxide capturing, utilisation and storage), za in-house sakupljanje CO2 koji se oslobađa prilikom procesa, njegovo sakupljanje, utečnjavanje, skladištenje i ponovnu upotrebu ili prodaju. Ova tehnologija je posebno zanimljiva vinarijama i pivarama, ali I drugim aplikacijama u čijim procesima dolazi do pojave I oslobađanja štetnog CO2. ‘’Ne postoji planeta B’’, izjava je koja će zasigurno postati tema broj 1, kako u samoj proizvodnji komprimovanog vazduha, uz pomoć energetski efikasnih kompresora, tako i u efikasnom ponovnom korišćenju gasova koje imaoci proizvodnih pogona već svakako generišu u okviru svojih proizvodnih procesa. Dobro došli u Tehnogamu – kuću dobrog i energetski efikasnog komprimovanog vazduha, dobro došli u kuću kreativnih i održivih rešenja!
 • 18.01.2023.

Nova Interna obuka u Tehnogami

 • Pridruživanje novih kolega postojećem Tehnogama timu savršena je prilika za okupljanje, ali I za mentorstvo I obuke. U Tehnogami je, po različitim tematskim područjima održana dvodnevna interna obuka koja je obuhvatila delatnost kompanije, primenu komprimovanog vazduha kao energetnta, ali I predstavljanje širokog spektra aplikacija u kojima se koristi komprimovani vazduh. Pored toga, nove kolege su upoznate sa tek delićem celokupnog spektra mogućih rešenjima za korisnike komprimovanog vazduha. Prisutne kolege su se upoznale I sa digitalnim platformama kompanije, kreiranim po meri I zahtevu našeg načina rada I naših potreba. Pored CRM platforme koja nam omogućuje 360° pogled I brigu o klijentima, kolege su se upoznale I sa najnovijim digitalnim alatom, Lansiranim 01.11. Reč je o platformi elektronskih naloga I zapisnika sa servisnih intervencija, koja će našim servisnim ekipama pristup. Problemu učiniti što je moguće jednostavnijim, zahvaljujući predefinisanim setovima protokola, kreiranim u sedištu našeg servisnog centra a po osnovu svakog pojedinačnog korisnika I njegovog specifičnog zahteva. Pored veće preciznosti, još brže I sveobuhvatno bolje reakcije, klijenti će, zahvaljujući benefitima koje pružaju digitalno I cloud poslovanje. Dobijati izveštaje o svojim uređajima u realnom vremenu, kao I preporuke za eventualno potrebna ili moguća poboljšanja. Sa druge strane, rukovodstvo servisa će, upravo zahvaljujući ovoj tehnologiji u svega par klikova imati uvid u niz informacija I pokazatelja koje postaju osnov za preventivni pristup svakoj instalaciji.
 • 02.12.2022.

Završen je 58. Beogradski Sajam nameštaja

 • Na Beogradskom sajmu se, posle dvogodišnje pauze izazvane pandemijom, od 8. do 13. novembra održao 58. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, kao i Međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju. Kao najvažniji događaj u oblasti dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja u jugoistocnoj Evropi, beogradski Sajam nameštaja okuplja poslovne ljude i kompanije posvećene inovacijama, vrhunskom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu u ovoj oblasti privrede. Ovogodišnji izložbeni prostor se prostirao na preko 60.000 m2, učestvovalo je 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača I preko 13.000 profesionalaca iz ove privredne grane. Svojim kreativnim I inovativnim rešenjima iz domena proizvodnje I tretmana komprimovanog vazduha, Tehnogama spremno podržava aktere svih faza u proizvodnji nameštaja; od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno - estetske dorade modela. Na sajmu smo predstavili rešenja iz kompresorske tehnike koja korisnicima obezbeđuju efikasnu proizvodnju komprimovanog vazduha, ali I kvalitetan tretman istog, kako bi finalni proizvodi u svakom momentu proizvodnje, prerade I završne obrade bili na nivou zahtevanog kvaliteta, ali I kako bi sofisticirane mašine današnjice, za preradu i obradu radile bezbedno I dugotrajno. Pored kompresora I opreme za sušenje I filtraciju komprimovanog vazduha, Tehnogama je domaćoj I stranoj drvnoj industriji predstavila efikasne instalacije za razvod komprimovanog vazduha, sa minimalnim padom pritiska, ali I predočila mogućnost merenja efikasnosti postojećih proizvodno-prerađivačkih pogona, kao jednu od mogućnosti (I načina!) za uštedu i optimizaciju proizvodnih procesa. Portfolio Tehnogame, je obogaćen novim, efikasnijim modelima kompresora sa permanentno magnetnim motorima I novim frekventnim regulatorima I to već od snage 5,5kW, kao i modelima kompresora čije su upravljačke jedinice dizajnirane I instalirane za plug&play upotrebu u okviru tzv. ‘’smart factories’’. Privreda se kreće u pravcu efikasnih korišćenja energenata, vlasnici biznisa se kreću u pravcu veće produktivnosti, a Tehnogama, svojim rešenjima u kompresorskoj tehnici, to i omogućuje.
 • 14.11.2022.

42. Grafima, međunarodni sajam grafičke, papirne I kreativne industrije - Beograd

 • Upravo je završena 42. Grafima, međunarodni sajam grafičke, papirne I kreativne industrije, održan u Beogradu u Hali 4 Beogradskog sajma. Potreba za marketingom je odavno poznata, a potrebe za grafičkim prikazima i vizuelnim identitetima, sve su veće. Potrebe tržišta promptno prate i proizvođači opreme, te je, razvojem novih tehnologija u štamparskoj industriji, posledično došlo i do pojave delikatnih i visokosofisticiranih mašina za štampu, preradu papira I dr. Svojim portfoliom, Tehnogama, u stopu prati razvoj svake grane industrije, pa tako i grafičke. Za pokretanje mašina, korisnicima nudimo uljno podmazivane i bezuljne kompresore; samostojeće ili na postoljima, spremne za ugradnju u štamparske sisteme, zatim, rashladne, membranske i adsorbcijske sušače komprimovanog vazduha, kao i višestepenu linijsku filtraciju, neophodne da bi Kvalitet štampe bio vrhunski. Ova međunarodna manifestacija bila je idealna prilika da se na usko specijalizovanom mestu spoje ponuda i potražnja grafičke i kreativne industrije, ali i razmene iskustva, dobre prakse i da se posetioci upoznaju sa najnovijim svetskim trendovima. Pored opreme, a u skladu sa povećanim zahtevima iz domena energetske efikasnosti, Tehnogama svim korisnicima kompresorske tehnike nudi mogućnost "Merenja energetske efikasnosti postojećih kompresorskih sistema" , ali I izradu idejnih rešenja za poboljšanje istih i uštedu.
 • 26.09.2022.

64. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI)

 • Posle dve godine pauze, u periodu od 12.05. do 15.05.2022. u halama Beogradskog sajma, ponovo se održao Carshow, u kom su Pasionirani ljubitelji auto-moto industrije konačno mogli uživati. Automotiv industrija u Srbiji ima tradiciju, tako da su, kako ponuđači vozila, motocikala, tako i ponuđači opreme i alata za automotiv, Konačno dobili priliku da se sretnu sa ljubiteljima istih. Tehnogama se pridružila ovoj tradiciji, te je na sajmu predstavila program klipnih kompresora ABAC, sušača za komprimovani vazduh, pneumatskog alata ABAC, balansera za alat, motalica, ali i priključnog materijala kao što su creva za komprimovani vazduh, brze spojke i priključci. Kao što je bilo i očekivano, najveći broj posetilaca je bio iz domena servisa i održavanja vozila, tako da je največe interesovanje bilo za ponudu klipnih kompresora, ali i rezervnih delova za iste, zatim pneumatskih račni i pištolja, kao i opreme za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha kako bi, posebno u domenu zaštite i farbanja šasija vozila, završni premazi bili perfektno naneti. Korisnicima komprimovanog vazduha u automotivu, Tehnogama, u kontekstu komprimovanog vazduha, nudi kompletno rešenje: kompresore koji pokrivaju potrebe alata i mašina, sušača komprimovanog vazduha za sušenje komprimovanog vazduha, filtracije za komprimovani vazduh, za uklanjanje čvrstih čestica nečistoća i ulja iz komprimovanog vazduha, priključnica, spojki, creva i aluminijumskih cevi za razvod komprimovanog vazduha do potrošača, ali i pneumatski alat, balansere za alat za bolju organizaciju radnih mesta, motalice za creva za komprimovani vazduh. Iako živimo i radimo u doba ekspanzije online biznisa, narudžbina i kupovina, uvek će postojati deo korisnika kojima ništa ne može zameniti lični kontakt sa prodavcem ili lični uvid u opremu i zbog svih vas, koji preferirate tzv. ’’živi kontakt’’ - Tehnogama je prisutna na sajmovima.
 • 17.05.2022.

Tehnogama na 3. sajmu Agro Belgrade

 • Iako smo već u trećoj godini vanrednih okolnosti izazvanih pandemijom i zabrinjavajućom epidemijskom situacijom, kako u našoj zemlji, tako i globalno, jedno je sigurno: život ne može da (pre)stane, pa posledično ni posao ! Imajući to u vidu, a posebno momenat da agroindustrija mora da postoji i radi, bez obzira na sve, u halama Beogradskog Sajma, održan je treći Agro Belgrade Sajam, međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva. Pored predstavnika proizvođača i uvoznika agro mehanizacije, potom prerađivača i proizvođača u prehrambenoj industriji, Naša kompanija je takođe uzela učešće na ovom sajmu. U kontekstu agro industrije, TEHNOGAMA nudi rešenja na polju proizvodnje i tretmana komprimovanog vazduha, potrebnog kako u proizvodnji poljo-mehanizaciji, tako i u proizvodnji hrane i pića, ali i primarnoj preradi i skladištenju sirovina. Agrar je delikatna grana privrede kojoj svaki učesnik treba posvetiti posebnu pažnju, posebno kada je kvalitet u pitanju. Imajući to u vidu, TEHNOGAMA kao snabdevač opreme za proizvodnju i tretman komprimovanog vazduha i kompanija koja tu opremu i održava, nudi rešenja koja agro industriji obezbeđuju komprimovani vazduh najvišeg kvaliteta. Osim fokusa na kvalitetu komprimovanog vazduha posebnu pažnju posvećujemo i energetskoj efikasnosti opreme koja čini rešenje potreba u agro-industriji, ali i ekološkom aspektu koji se javlja prilikom proizvodnje i tretmana komprimovanog vazduha. Svaki predstavnik agrara u našoj paleti različitih i mogućih rešenja može pronaći uređaje visoke energetske klase, sa smanjenom emisijom CO2, eco friendly gasovima, Kao i uređaje koji brinu o tome da nusefekti same proizvodnje i tretmana komprimovanog vazduha, budu eliminisani i zbrinuti na pravi način, kako bi u ciklusu ’’od njive do trpeze’’ Svi mi zaista i bili aktivni učesnici u očuvanju životne sredine u kojoj uzgajamo plodove koje ubiremo, prerađujemo i plasiramo za ishranu. Posetiocima su predstavljeni klipni i vijčani kompresori BOGE, ABAC, CECCATO; rashladni sušači komprimovanog vazduha i čileri za procesno hlađenje MTA, Ali i generatori azota OMEGA AIR nužni za očuvanje svežine i arome prehrambenih proizvoda, kao i uređaji koji služe po okolinu bezbednom izdvajanju i zbrinjavanju ulja Koji se javlja u kondenzatu koji je posledica komprimovanja vazduha. Iako u vanrednim okolnostima organizovan i iako je reč o usko specijalizovanoj sajamskoj manifestaciji, Agro Belgrade 2022 je ispunio svoju svrhu i spojio najbolje sa najboljima u srpskom agraru.
 • 29.01.2022

Nova kompresorska stanica za medicinski vazduh - Infektivna klinika Beograd

 • Gotovo ceo vek, koliko je prošlo od njene izgradnje, Klinika za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, dobija novo ruho. Osim novog ruha, predmet radova rekonstrukcije Infektivne klinike biće i obnavljanje opreme, odnosno poboljšanje tehničke opremljenosti same klinike. Kapacitet infektivne klinike je 155 postelja i godišnje se u njoj leči oko 2.500 pacijenata. Pandemija, koja je prošle godine stavila na test zdravstvene sisteme svakih država na svetu, naučila nas je da nikada ne možemo reći da smo dovoljno spremni za sve scenarije koji bi mogli da nas zadese. Imajući to u vidu, na najvišem nivou doneta je odluka da se, u okviru zdravstvenog sistema Srbije, oplemeni i tehnički poboljša i Infektivna klinika. Naš doprinos u ovom poduhvatu sastoji se u opremanju kompresorske stanice koju čine 2 vijčana kompresora kapaciteta 2.000 lit/min svaki; Svaki sa sopstvenim adsorbcijskim sušačem prema Pharmacopoea-i, odnosno sušačima koji obezbeđuju vazduh za disanje, isfiltriran od svih štetnih agenasa Iz ambijenta. Dodatnu liniju zaštite adsorbcijskih sušača čine tornjevi sa aktivnim ugljem, dizajnirani da prime eventualni nenadani nalet nečistoća iz kompresorskog sistema i zaštite desikante koji se nalaze unutar medicinskih sušača, a čija je funkcija izdvajanje natrijum-oksida, sumpor-dioksida, ugljen monoksida, ugljen dioksida i dr. štetnih agenasa kojima nije mesto u ljudskom organizmu. Na ovaj način, Klinika za infektivne i tropske bolesti u Beogradu je opremljena sa dva, potpuno autonomna sistema za rad, a budućim pacijentima obezbeđen je vazduh za disanje U skladu sa najstrožim zahtevima medicinske struke.
 • 19.06.2021

COVID bolnica Batajnica - puštena u rad !

 • Bila bi ovo vest, kao i svaka druga, da se ista objavljuje u ’’redovnim’’ okolnostima, a ne u jeku pandemije koja hara godinu dana svetom i seje i dalje, još jačim, čini se, intenzitetom strah i neizvesnost. ’’Da li ćemo se zaraziti, da li ćemo preživeti ako se zarazimo, da li ćemo uspeti da ostanemo dobro, da li ćemo se izlečiti ako se zarazimo, da li ćemo imati posla, a šta sutra?.... samo su neka od pitanja koja ljudima prolaze mislima intenzivno od marta ove godine. Prvi talas pandemije je bio nacionalni šok: ko, šta, kako, gde, zašto... od teorija zavere, preko opsesivno-kompulsivnih ponašanja do paranoje. Šok je uvek kratkotrajan; i traje dok se ljudi ne priberu i konsoliduju. I pribrali smo se i konsolidovali; kao nacija; prebrojali kapacitete, analizirali statistiku i doneli odluku; Obezbediti nova bolnička mesta za eventualno potrebno zbrinjavanje velikog broja, ljudi životno ugroženih virusom Covid-19, koji je, svuda u svetu, odneo stotine hiljada ljudskih života, najvećim delom upravo zbog nedostatka istih. Mi smo kompanija koja se bavi prodajom i održavanjem sistema komprimovanog vazduha. Jedna od aplikacija kojoj je komprimovani vazduh preko potreban, jesu i bolnice, jer komprimovani vazduh asistira u dobavi kiseonika pacijentima kojima je kiseonik potreban, ali i u radu mehaničkih pluća, respiratora, pribora za operacije i dr. Tehnogama, već deceniju ima uspešnu i kvalitetnu saradnju sa kompanijom Drager tehnika koja je, širom sveta (pre)poznata kao najpouzdaniji proizvođač opreme za distribucije medicinskih gasova. U okviru sistema medicinskih gasova, a u saradnji sa Drager tehnikom, Tehnogama održava kompresorske sisteme u bolnicama u Srbiji. Kao što je bio pravi poduhvat izgraditi bolnicu za svega četiri meseca, za ukupno 930 bolničkih mesta; od idejnog rešenja, preko projekta i izvođenja radova, do opremljenih soba i sala, spremnih za prijem pacijenata. Za nas, kao izabranog dobavljača kompresorske tehnike, pravi poduhvat je bio blagovremeno obezbeđivanje najkvalitetnije kompresorske tehnike, medicinskih sušača komprimovanog vazduha i prateće opreme koji će, u skladu sa primerom najbolje prakse u medicini, ispratiti pun kapacitet bolnice u kratkom roku koji smo imali od momenta odobrenja projekta. Kovid bolnicu u Batajnicu komprimovanim vazduhom napajaju 3 kompresora BOGE, snage od po 15 kW svaki, a vazduh se, pre odlaska na mrežu koja vodi ka aparatima za disanje, tretira medicinskim sušačima Omega air, dizajniranim i proizvedenim prema najstrožim uslovima iz Pharmacopoeia direktiva i regulativa za medicinske aplikacije i filterskim grupama koje obezbeđuju čist vazduh, pogodan za disanje. Dobro je znati da smo, kao zemlja pripremljeni i za crnje scenarije pandemije, no ipak apelujemo - budite zdravo i dobro i budite odgovorni – prema sebi, prema drugima; zbog sebe, zbog svojih najmilijih i zbog svih drugih.
 • 16.12.2020

Donacija Tehničkoj školi "Milenko Verkić Neša" - Pećinci

 • Prvi put kada smo se upoznali sa lokalnom zajednicom opštine na kojoj radimo i stvaramo, opštinom Pećinci i kada smo upoznali entuzijastične profesore i direktora tehničke škole ’’Milenko Verkić Neša’’, kao i decu koja pohađaju tu školu, javila se želja da postanemo deo njih. Naravno, ne možemo s’ njima u školske klupe i kabinete, ali ono što možemo jeste da im pomognemo, u realizaciji njihovih ideja. I kako to, na žalost i uglavnom i biva – imamo sa jedne strane nepresušne ideje, sjajne zamisli i voljne ljude i sa druge strane ograničenja definisana budžetom. Naravno, kada ima volje – ima i načina. Vratićemo se na onaj entuzijazam koji smo prepoznali i jednu sjajnu, zdravu i održivu ideju o ulaganju u praktična znanja i veštine dece. Od tog prvog dana, pre nekoliko godina, kako smo upoznali ovu malu, kompaktnu zajednicu tehničke škole, ustanovili smo tradiciju koja će se ogledati u donacijama u opremi koja će unaprediti njihove redovne programe obučavanja i rada. Ove godine sjajni momci i devojke mašinskog smera u okviru tehničke škole ’’Milenko Verkić Neša’’ imaće kabinete praktične nastave oplemenjene MecLab®-om. MecLab® je praktično učilo koje integriše pneumatiku, automatiku i softversko rešenje i sastoji iz tri zasebne jedinice: • Stanica magacina za slaganje sadrži kontejner za odlaganje obratka i separator za hranjenje. • Transportna stanica može da transportuje i sortira radne predmete. • Stanica za rukovanje može zahvatiti radne predmete i odložiti ih na određena mesta. Svaka od ovih jedinica se spaja sa kompjuterom i stanice se kontrolišu pomoću softvera FluidSIM® i interfejsa EasiPort. Uz pomoć MecLab-a, deca stečena teoretska znanja praktično primenjuju i na taj način svoju spremnost za stvaran rad u stvarnim poslovnim okruženjima, podižu na viši nivo. Kada je pravo vreme za ulaganja i unapređenja? Odgovor je uvek: sada! A u šta je najbolje i najvrednije ulagati? U decu; razume se...U njihova znanja, u njihove veštine, u njihove ličnosti... Od nas uče, a naša ponašanja modeluju i preuzimaju kao normative svog ponašanja i zato – budimo im svetli primer !
 • 16.12.2020

Best practice ponovo na delu!

 • Još jedan grandiozni projekat instalacija divizije industrijske tehnike TEHNOGAME! U prvoj nedelji septembra, uspešno je izvršena, okončana i puštena u rad instalacija kompresorske stanice u novooformljenom pogonu nemačkog proizvođača turbina za autoindustriju u Novom Sadu, BMTS Technology. Predmet instalacije su činili vijčani kompresor BOGE, snage 132 kW, sa frekventnom regulacijom rada, prateći rashladni sušač DS 750, sa linijskom filtracijom F 745 FP i FM, do 0,01 mikrona, a sistem je, u skladu sa najvišim standardima o zaštiti životne sredine, zaokružen instalacijom uređaja za prečišćavanje kondenzata CC 60-2. Sami pripremni radovi, obzirom da se radi o već prethodno korišćenom prostoru, koji je nemački BMTS preuzeo za potrebe svog novootvorenog proizvodnog kompleksa I korporativnog centra u Novom Sadu, bili su zahtevni i uključivali su i građevinske i bravarske radove, pored standardnih instalaterskih radova na samom razvodu komprimovanog vazduha. Prva faza radova je podrazumevala adaptaciju postojećeg prostora, premeštanje rezervoara zapremine 10 m3 uz rekonstrukciju plafona kompresorske stanice, zatim pozicioniranje kompresorske tehnike, međusobno povezivanje iste i njeno priključenje na el. mrežu i mrežu komprimovanog vazduha. Druga faza radova je podrazumevala razvod komprimovanog vazduha ka potrošačima u centralnom pogonu proizvodnje; koji je podrazumevao izradu magistralnog voda i spustova do pozicija mašina. Razvod vazduha ka potrošačima je izveden od aluminijumskog sistema za razvod komprimovanog vazduha, Infinity, prepoznatljivog i dokazanog po ekstremno malim padovima pritiska, uz maksimalnu iskorišćenost potencijala aluminijumskog sistema.
 • 8.9.2020.

Linija za generaciju azota - puštanje u rad

 • I pored okolnosti kojima svi svedočimo i kojih smo svi, hteli-ne hteli, sudionici, krajem juna je stručni tim TEHNOGAMA doo, pustio u rad liniju za generaciju azota, sa kompresorima niskog i visokog pritiska. Lokacija opreme je fabrika sokova na izvorištu vode, nedaleko od Shkoder-a, u Albaniji. Namena ove linije je razduvavanje PET ambalaže i punjenje sokova. Na zahtev korisnika i u okviru njegovih potreba, linija je kreirana iz dva niskopritisna kompresora, od kojih je jedan snage 37 kW, sa frekventnom regulacijom rada i max. kapacitetom od 6,43 m3 vazduha u minuti, dok je drugi snage 45 kW, sa stabilnom regulacijom rada i kapaciteta proizvodnje vazduha od 6,89 m3/min. Sama linija je podeljena u dva kraka, od kojih je jedan, zapravo i najveći potrošač komprimovanog vazduha koji pokreće duvaljke, punilice, etiketirke i pakerice, dok drugi krak služi za generaciju azota kojim se vrši blanketing sokova, azotom čistoće 99,5%, a sa ciljem zadržavanja svežine, ukusa, mirisa i prirodne boje samih sokova. Potrebe duvaljki koje iz PET predformi razduvavaju bočice, podržavaju dva buster kompresora, max. pritiska 40 bar i ukupnog kapaciteta 9.120 lit/min pri 40 bar. Tretman ukupne proizvodnje komprimovanog vazduha je od ključne važnosti, obzirom da se radi o industriji napitaka, te čistoću, u skladu sa HACCP standardima, obezbeđuju pažljivo raspoređeni frižiderski sušači, ciklonski odvajači kondenzata, mikrofiltracija za odvajanje čvrstih čestica do 0,01 mikron, ali i ostataka ulja do 0,01 mg/m3 komprimovanog vazduha, kao i toranj sa aktivnim ugljem za odvajanje uljnih para, koje mimoiđu filterske medije mikrofiltracije. Za blanketing sokova se koristi azot, čistoće 99,5% u ukupnom kapacitetu 38,58 m3/h. Linija za generaciju azota spada u kompleksne projekte, te je za njen pouzdan rad i dugotrajnu besprekornu eksploataciju, od suštinske važnosti saradnja kolega iz inženjeringa i kolega iz servisno-tehničkog centra TEHNOGAME. Ovo je samo jedan od primera da za posao, odnosno, ekonomiju, ne postoje ni granice, ni ograničenja u smislu okolnosti u kojima se svet nalazi.
 • 17.07.2020.

39. GRAFIMA – MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE, PAPIRNE I KREATIVNE INDUSTRIJE

 • 39. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije - Grafima, najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, održaće se u hali 4 Beogradskog sajma od 27. do 30. septembra 2017. Ova sajamska manifestacija dostignuća svetske tehnologije u grafičkoj industriji, u sferi izdavaštva i štampanih medija i dizajna u grafičkoj i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana, predstaviće srpskom i regionalnom tržištu sve segmente koji su uslov za korak sa svetskim trendovima. Tokovi grafičarstva i reklame podrazumevaju najširi mogući spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, a neizostavan segment ove ponude su svakako i vazdušni kompresori, samo srce grafičke i štamparske industrije. Sa bogatim iskustvom u primeni kompresorske tehnike upravo u grafičkoj i štamparskoj industriji, TEHNOGAMA će i ove godine posetiocima GRAFIME predstaviti brojna rešenja i mogućnosti koja svet komprimovanog vazduha nudi. Pored kompresora i opreme za tretman komprimovanog vazduha renomiranih proizvođača BOGE, OMEGA AIR, MTA, ABAC i dr. Tehnogama će zainteresovane upoznati i sa kvalitetnom pripremom vazduha kao nužnim faktorom za obezbeđivanje kako kvalitetne štampe, tako i za očuvanje sofisticiranih štamparskih i grafičkih mašina. U skladu sa devizom za 2017. godinu - godinu 4. industrijske revolucije, TEHNOGAMA će, uz sve gorepomenuto, korisnicima komprimovanog vazduha predočiti i mogućnosti uštede, odnosno povećanja efikasnosti kompresorskog sistema nizom korisnih saveta i aplikacija dodatne opreme, kao i opreme za monitoring celokupnog sistema napajanja vazduhom. Za "VIŠE BOJE" (slogan ovogodišnje GRAFIME) – KVALITETAN KOMPRIMOVANI VAZDUH IZ TEHNOGAME.
 • 27.12.2017.

SEMINAR NA TEMU PRIPREME KLIPNIH KOMPRESORA ABAC

 • 20.10.2016. Tehnogama je, uz gostovanje predstavnika italijanskog proizvođača ABAC Multiar iz Robassomera, Italija, održala seminar na temu klipnih kompresora U industriji i tretmana komprimovanog vazduha. Uz pregled istorije i tržišne pozicioniranosti kompanije ABAC Multiair, prisutni su upoznati i sa pregledom kompletnog portfolia proizvođača ABAC i pojedinačnih serija, pa pored već dobro poznate serije klipnih kompresora ABAC PRO, predstavljeni su i klipni kompresori serija LINE i SILENT, ali i klipni kompresori. Sa kompletno gusanim glavama, klipni kompresori u ’’Full feature’’ izvedbi; opremljeni sušačem komprimovanog vazduha, klipni kompresori sa benzinskim i dizel motorima, bezuljni dentalni klipni kompresori, kao i asortiman prateće pneumatske opreme, (pištolji za farbanje, pištolji za naduvavanje pneumatika, pneumatski alat, creva za komprimovani vazduh i dr). Kao kompanija koja insistira na kvalitetu, ali i energetskoj efikasnosti, odnosno uštedama, Tehnogama je, pored profesionalnih klipnih kompresora za industriju, učesnicima seminara predočila i načine kvalitetne pripreme komprimovanog vazduha. Kvalitetna priprema komprimovanog vazduha podrazumeva tretman komprimovanog vazduha, prilagođen specifičnim zahtevima određenog proizvodnog procesa, odnosno proizvođača mašina. Za kvalitetan proizvodni proces, osim kvalitetnih kompresora, potrebna je i kvalitetna oprema za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, pa je, nakon dela o profesionalnim klipnim kompresorima, predstavljena oprema za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, proizvođača OMEGA AIR. Obezbeđivanjem ova dva uslova (kvalitetan kompresor + kvalitetan tretman komprimovanog vazduha), osim ukupnog poboljšanja kvaliteta komprimovanog vazduha, ostvaruju se značajne uštede u samom proizvodnom procesu, tako što se značajno redukuje broja kvarova i šteta na mašinama,smanjuje broj škartova proizvoda i sl. U prijatnoj atmosferi konferencijske sale hotela Trim na Košutnjaku, seminaru su prisustvovali predstavnici srpskih kompanija koje se bave distribucijom ABAC proizvoda. Ali i održavanjem kompresorske tehnike. Po završetku radnog dela, prisutni su, u prijatnom ambijentu restorana Trim, razmenili utiske, ali i međusobna iskustva. Predstavnici kompanije Tehnogama, ali i proizvođača ABAC Multiair su izuzetno zadovoljni, kako odzivu učesnika, tako i celokupnim tokom interaktivnog i nadasve poučnog seminara.
 • 20.10.2016.

Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi - 2016

 • Regionalni Sajam privrede u Novoj Pazovi je dobra prilika da proizvodi i usluge, koji budu predstavljeni, nađu svoj put do zainteresovanih posetilaca. Nastupom na Regionalnom sajmu privrede privrednicima se nudi jedinstvena prilika da svoj proizvod ili uslugu predstave velikom broju posetilaca i poslovnih ljudi, kao i da adekvatnom promocijom ostvare značajne poslovne kontakte i pridobiju nove klijente. Stara I Nova Pazova su već decenijama poznate kao centar male privrede, ali I atraktivne klime za strana ulaganja. Profil kompanija koje posluju na toj teritoriji je uglavnom proizvođačko-prerađivački, pa je u skladu sa tim Tehnogama, sa svojom ponudom kompresorske tehnike, rešila da predstavi svoj asortiman roba I usluga kako privredi Srema, tako I svim ostalim zainteresovanim kompanijama. Srce svake proizvodnje čine kompresori, a sam kvalitet proizvodnje direktno zavisi upravo od dobre I planske pripreme komprimovanog vazduha. Jedan od glavnih ciljeva zaposlenih u Tehnogami je pre svega edukacija korisnika komprimovanog vazduha o nužnosti kvalitetnog tretmana komprimovanog vazduha, ali I o mogućim uštedama u sistemima za distribuciju komprimovanog vazduha. U prijatnoj atmosferi konferencijske sale hotela Trim na Košutnjaku, seminaru su prisustvovali predstavnici srpskih kompanija koje se bave distribucijom ABAC proizvoda, Na Sajmu male privrede u Novoj Pazovi, Tehnogama je predstavila svoju ponudu kompresora, sušača komprimovanog vazduha, filtracije i pratećeg materijala. Predstavnici Tehnogame su, svim zainteresovanim stranama, a u cilju podizanja kvaliteta njihovog poslovanja, dali savete i rešenja skrojena po meri svakog pojedinačnog zahteva za kompresorskom tehnikom.
 • 22.09.2016.

38. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE - 2016

 • 38. put, u periodu od 28.09.-01.10.2016, u Beogradu se održao međunarodni sajam grafičke i papirne industrije – GRAFIMA. To je bila prilika da se na jednom mestu okupe svi značajni domaći i svetski proizvođači opreme, gotovih proizvoda i repromaterijala iz oblasti grafičke industrije, prerade papira, ambalaže i pakovanja. Današnje vreme i zahtevni klijenti traže inovativna i personalizovana grafička rešenja i proizvode. Nezavisno od načina i grane industrije u kojoj se grafički komunicira, potrebe tržišta i nove tehnologije su sve intenzivnije i zahtevnije. Istraživanja sprovedena u Americi su pokazala da današnji kupac više nije toliko lojalan jednom brendu te su promene i prilagođavanja zahtevu kupca brze i česte. Konstantno se traže noviteti; funkcionalnost ambalaže, ekološki materijali, grafički dizajn.... samo su neki od elementa koji prodaju proizvod. Upravo u tom smeru, u znaku razvoja trendova i prezentacija tehnoloških i savremenih rešenja održava se i GRAFIMA. To je prilika da se na jednom mestu dobije sveobuhvatan uvid u najnovije trendove i inovacije iz oblasti grafičke i papirne industrije, ali i da se ostvare poslovni kontakti i susreti sa renomiranim domaćim i stranim izlagačima. Da bi se grafička i papirna industrija prilagodile potrebama i trendovima tržišta, potrebno je angažovati savremene tehnologije i mašine, a da bi kvalitet proizvoda bio adekvatan, potrebno je obezbediti kvalitet na samom ’’izvoru’’, a to je komprimovani vazduh. Tehnogama je i ove godine, svojim učešćem i ponudom opreme za proizvodnju i tretman komprimovanog vazduha, upotpunila ponudu Sajma grafičke opreme, mašina i materijala za papirnu i grafičku industriju. Dobra priprema komprimovanog vazduha je ključna za kvalitet štampe, ali i očuvanje samih mašina i uređaja za grafičku industriju, te je Tehnogama svojim učešćem na ovom sajmu pored prezentacije svog asortimana, koji čine kompresori, oprema za sušenje i filtraciju komprimovanog vazduha, vršila i aktivnu obuku svih posetilaca, korisnika komprimovanog vazduha na temu obezbeđivanja kvalitetnog i čistog komprimovanog vazduha, sa posebnim akcentom na energetskoj efikasnosti.
 • 28.9.2016.

2. MEĐUNARODNI SEMINAR "BOLJI VAZDUH ZA RAD" U ORGANIZACIJI I POD POKROVITELJSTVOM Tehnogama d.o.o.

 • Tehnogama doo Beograd je 08.10.2015, u konferencijskoj sali restorana Kumbara, održala drugi po redu međunarodni seminar BOLJI VAZDUH ZA RAD ! Polaznici ovog seminara su bili projektanti i inženjeri renomiranih projektantskih kuća. Kako su zahtevi investitora za opremom, sve rigorozniji, pa samim tim i potencijalna rešenja, delikatnija i detaljnija, ovo je bila idealna prilika za sve prisutne projektante i inženjere, da se upoznaju sa proizvođačem opreme za tretman komprimovanog vazduha, OMEGA AIR i da predstave situacije sa kojima se suočavaju u zahtevima i saznaju za mogućnosti koje im se nude. Poznato je da je učenje i sticanje novih saznanja postalo nužnost, ukoliko želimo napredak. Kako je interakcija sa proizvođačima opreme koju implementiraju u svoje projekte, do sada bila jednaka nuli, odnosno, nikada nisu imali priliku za njom, prisutni projektanti su ideju našeg seminara prihvatili sa neskrivenim oduševljenjem. OMEGA AIR je kompanija koja svaki svoj projekat radi studiozno i u skladu sa standardima lokaliteta na kom nastupa, pa iz tog razloga, projektantima, ali i korisnicima opreme, pruža kompletnu atestno-tehničku podršku. TEHNOGAMA je, sa druge strane, prepoznala potrebe srpskih projektantskih kuća za kvalitetnim feedback-om na temu opreme i u cilju izgradnje kvalitetnih veza između idejnog rešenja nekog pogona, preko detaljnog plana i na kraju, implementacije predložene opreme, spojila, do sada nespojive strane. Činjenica je da su projektanti, do sada, uglavnom raspolagali samo katalozima opreme koju bi ili zatekli u birou u kom rade ili pribavili na stručnim Vestima i to je za njih bio jedini izvor informacija o samoj opremi, bez prilike da se dođe do detalja i dotakne suština. Saznanja o opremi se, na žalost ne stiču tokom školovanja, nego je potrebno konstanto pratiti trendove i zahteve tržišta. TEHNOGAMA je, svojim seminarom i njegovim konceptom, otvorila jednu sasvim novu dimenziju rada za njih. Obzirom da je seminar, sve vreme bio interaktivan, došlo je do razmene brojnih iskustava, predstavljanja problematičnih situacija, ali i rešenja istih, a sve na polju tretmana komprimovanog vazduha. Akcenat ovog seminara je bio na procesnoj i sterilnoj filtraciji vazduha, odnosno, elementima potrebnim za postupanje u skladu sa zahtevima aplikacija, a sami polaznici su ga ocenili kao vrlo uspešnim, zanimljivim i nadasve korisnim za struku.
 • 8.10.2015.

37. MEĐUNARODNI SAJAM GRAFIČKE I PAPIRNE INDUSTRIJE

 • GRAFIMA je odavno postala centar okupljanja svih stručnjaka čija je delatnost u uskoj vezi sa grafičkom proizvodnjom. Po posećenosti, broju izlagača i poslovnim aranžmanima koji se tokom samog sajma ili povodom sajma naknadno ugovore, Grafima je odavno postala sajamska manifestacija ovog tipa koja nema konkurenciju u ovom delu Evrope. Slogan "Sve je u bojama", privlači najveći deo poslovnih saradnika ove manifestacije koji dolaze upravo iz sfere grafičke i reklamne industrije, štampanih medija, dizajna, izdavaštva, muzičke i filmske industrije, radija i televizije. Na Grafimi su se predstavile domaće kompanije, ali i kompanije iz inostranstva, pa ona s pravom nosi prefiks ’’međunarodnog’’ sajma. Tehnogama, kao vodeća srpska kompanija na polju kompresorske tehnike, prepoznala je potrebu posetilaca ovog sajma da na ovom mestu, pronađu i prava rešenja na polju proizvodnje i pripreme komprimovanog vazduha. Kako su gotovo sve štamparije, prerade i dorade papira i izdavaštvo u uskoj vezi sa kompresorskom tehnikom, posetioci Grafime su, na štandu Tehnogame dobilii odgovore na sva pitanja u vezi pravilnog dimenzionisanja kompresora, odabira odgovarajuće opreme za tretman komprimovanog vazduha u skladu sa zahtevima štamparskih mašina, ali i savete o efikasnoj organizaciji postojećih postrojenja i načinima uštede u kompresorskim postrojenjima. Kompresorska tehnika, uz kvalitetnu pripremu i tretman komprimovanog vazduha, a uz odgovarajuću i energetski efikasnu opremu, direktno utiče na kvalitet grafičkih i dizajnerskih proizvoda. Misija Tehnogame je da, edukacijom korisnika kompresorske tehnike i njihovim upoznavanjem sa novitetima na ovom polju, podigne ukupnu svest privrede na viši i energetski efikasniji nivo.
 • 30.09.2015.

14. PACKTECH EXPO BALKAN - sajam mašina i opreme za pakovanje i ambalaže

 • Tehnogama je i ove godine od 16.09. 2015. do 19.09.2015. učestvovala na 15. Međunarodnom sajmu ambalaže, mašina i opreme za pakovanje "Packtech expo Balkan". Međunarodni sajam ambalaže је značajniji specijalizovani mađunarodni sajam te vrste u jugoistočnoj Evropi. Na sajmu su, tradicionalno, bilii prikazani materijali i uređaji za pakovanje, sistemi za pakovanje mašina i opreme, pakovanje sistema, oprema za doziranje, dizajn ambalaže, etiketa i sl. iz celog sveta. Sajam ambalaže je relativno mlada sajamska manifestacija i od dana svog osnivanja, pa na ovamo, beleži konstantan rast, pa mnogi predviđaju da će prerasti u najvažniju manifestaciju ovog tipa na Zapadnom Balkanu. Tehnogama je, kao specijalista za kompresorsku tehniku, koja je sastavni deo gotovo svakog pogona za proizvodnju ambalaže ili za pakovanje, i ove godine svojim posetiocima i svim zainteresovanim licima, ponudila niz praktičnih i nadasve energetski efikasnih rešenja za proizvodnju komprimovanog vazduha i njegov tretman, sa akcentom na tretmanu vazduha koji se koristi u industriji pakovanja i ambalaže. Tehnogama u svojoj paleti proizvoda ima visokoefikasne BOGE industrijske vijčane, buster i turbo kompresore, namenjene velikim i zahtevnim industrijskim sistemima, ali i ABAC klipne i vijčane kompresore, idealne za male i srednje potrošače. Opremu za proizvodnju komprimovanog vazduha dopunjuje i ogromna ponuda opreme za tretman komprimovanog vazduha, renomiranih proizvođača Omega air i MTA, koju čine freoski i adsorbcijski sušači vazduha, filteri, drenažeri kondenzata, oprema za separaciju ulja iz kondenzata i drugi proizvodi neophodni za sve, pa i za najdelikatnije grane industrije.Uzevši u obzir kvalitet opreme koju nudi, ali i kvalitet tehničke podrške, Tehnogama je definitivno postala vodeća srpska kompanija na polju kompresorske tehnike. Dobro došli u kuću kvalitetnog vazduha za rad – dobro došli u Tehnogamu!
 • 16.09.2015.

13. sajam pakovanja i ambalaže PACK TECH EXPO BALKAN

 • Na Beogradskom sajmu ove godine su se održale dve manifestacije – Međunarodni sajam ambalaže, mašina i opreme za pakovanje "Paktech expo Balkan", kao i Međunarodni sajam mašina, sirovina, aditiva i začina za pekare. Na Sajmu ambalaže, mašina i opreme za pakovanje koji se održao od 10. do 13.09.2014, predstavilo se više od 250 firmi iz 30 zemalja među kojima je svoje mesto zauzela i Tehnogama d.o.o. sa svojom ponudom opreme za komprimovanje i tretman komprimovanog vazduha. Sajam ambalaže prvi put je organizovan 2002. godine i od tada beleži ogroman rast tako da mnogi predviđaju da će prerasti u najvažniju manifestaciju ovog tipa na Zapadnom Balkanu. Industrija pakovanja i ambalaže u svetu predstavlja visokoprofitnu granu, pa je nesporno značajna i za domaću privredu, budući da se u Srbiji godišnje izdvaja oko 250 miliona dolara za uvoz mašina za pakovanje i ambalažiranje. Kako se i moglo očekivati najveći broj firmi koji se bave proizvodnjom ambalaže i opreme tradicionalno u Beograd dolazi iz Italije i Nemačke. PACKTECH EXPO je vodeći specijalizovani međunarodni sajam ove vrste u Jugoistočnoj Evropi. Profil izlagača čine: oprema za pakovanje, ambalažni materijali, tehnologije pakovanja, sredstva za pomoć pri pakovanju, palete, viljuškari, zaštita proizvoda, procesna oprema za plastiku i gumu, plastični poluproizvodi, a od ove godine na sajmu je bila predstavljena i oprema za komprimovanje vazduha , koju je, predstavljala Tehnogama d.o.o. Beograd. Tehnogama je na ovom sajmu predstavljala industrijske klipne i vijčane kompresore, ali i opremu za tretman i filtraciju komprmovanog vazduha, jer čist komprimovani vazduh je vazduh koji će obezbediti kvalitetne finalne proizvode i dug radni vek mašina.
 • 10.09.2014.

58. MEĐUNARODNI SAJAM TEHNIKE I TEHNIČKIH DOSTIGNUĆA (UFI) - 2014

 • Sajam tehnike i tehničkih dostignuća Tehnika 2014. je najvažniji regionalni sajamski i konferencijski događaj o primeni savremenih dostignuća u industriji, infrastrukturi, klimatizaciji - grejanju, vodovodnim tehnologijama i upravljanju otpadom i otpadnim vodama, komunalnim servisima, energetici, ekologiji, telekomunikacijama i pošti, logistici i transportu, železnici i vazduhoplovstvu, opremi za pakovanje, skladištenje i maloprodaju, tehnologiji pametnih zgrada... Na sajmu se prezentuju nove tehnologije kao podrška industrijskoj proizvodnji i industrijskom snabdevanju na vertikalnim tržistima: Auto-industrija, Rudarstvo i energetika, Mašinska industrija, Metalska industrija i metalurgija, Prehrambena industrija, Poljoprivredne tehnologije i Događaji u proteklom periodu Pneumatika TEHNOGAMA d.o.o. Beograd je na prošlogodišnjem SAJMU TEHNIKE u Beogradu, predstavila novu seriju profesionalnih industrijskih vijčanih kompresora za vazduh, proizvođača BOGE Kompressoren iz Nemačke. Radi se o potpuno novom dizajnu i potpuno novom konstrukcijskom rešenju vijčanih kompresora sa direktnim prenosom bez multiplikatora. Nova CL serija vijčanih kompresora je robusnog izgleda, karakterističnog za Nemačkog proizvođača, izrađena od jakih i kvalitetnih materijala, gusanih elektromotora, sa visokim stepenom energetske efikasnosti stavljajući konkurenciju daleko iza sebe.... Naime, direktan prenos, bez multiplikatora, garantuje jako mali broj obrtaja vijcanog elementa a pri tom svaki od tipova CL industrijskih kompresora ima značajno veci kapacitet pri svim radnim pritiscima, bilo na 8, 10 ili 13 bara. Samim tim, CL serija vijčanih kompresora predstavlja poslednju reč Boge-a kao odgovor na pitanje da li Vam je potreban energetski vrlo efikasan, snažan, kvalitetan, pouzdan i dugotrajan kompresor. Na štandu je bio izložen C 15 LR-350 Vaš Tehnogama Tim mehanizacija, Farmaceutska industrija, Elektro i elektronska industrija, Telekomunikacije, Bazna i laka hemijska industrija, Industrija polimera, Industrija građevinskih materijala i mašina, Vazduhoplovna industrija, Vojna industrija, Energetika, Prenos električne energije, Snabdevanje gasom, Brodogradnja... Na sajmu učestvuju: Proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašine, opreme, sistema i komponenata, Investitori, Inženjeri, tehnolozi u planiranju i upravljanju proizvodnjom u svim navedenim ind. granama, projektanti i odgovorni izvršioci radova: mašinski, inženjeri elektrotehnike (jaka i slaba struja), telekomunikacioni inženjeri, saobraćajni inženjeri, građevinski inženjeri, inženjeri tehnologije, energetski inženjering, ekološki inženjering...,proizvodni menadžment, gradski menadžment, menadžment javnih preduzeća, korporativni menadžment, menadžment bezbednosti na radu i ekologije, stručni konsultanti, strukovna udruženja, komore, akademska mreža - fakulteti, naučno razvojni instituti, resorna državna administracija. Prošlogodišnja poseta beleži preko 25.000 posetilaca i preko 600 izlagača iz 22 zemlje na preko 15.000 m2 izložbenog prostora.
 • 2014.