Koristite komprimovani vazduh? Pozovite nas za konsultaciju, besplatna je!

POZOVITE NAS ! Kvalitetan savet će Vam uštedeti novac

Dečka bb, Šimanovci

Bulevar 13. jul bb, Nikšić

Urgentne intervencije

+381 (0) 22 215 23 02

TehnoGama

Aluminijumske instalacije za komprimovani vazduh – cevovodi

ALUMINIJUMSKI SISTEM ZA RAZVOD KOMPRIMOVANOG VAZDUHA - INFINITY

Komprimovani vazduh košta! On može predstavljati čak 50% ukupnog troška energije u industriji ukoliko se blagovremeno ne primete i ne uklone skriveni troškovi i mogući energetski benefiti!

UČINITE VAŠ SISTEM EFIKASNIM – RAZVEDITE VAZDUH DO POTROŠAČA PAMETNO I UŠTEDITE NOVAC!

ALUMINIJUMSKI SISTEM ZA RAZVOD KOMPRIMOVANOG VAZDUHA – INFINITY:

- Jednostavna instalacija cevovoda za komprimovani vazduh „umetanjem“

- Glatka površina unutrašnjosti cevi = mali pad pritiska

- Cevi otporne na koroziju, ulje i kamenac

- Lagane, jednostavne za manipulaciju

- Tanki zidovi cevi za komprimovani vazduh omogućuju maksimalni mogući protok za navedenu dimenziju, sa malim padom pritiska

- Omogućuju jednostavne modifikacije sistema komprimovanog vazduha

- Povećavaju ukupnu energetsku efikasnost sistema komprimovanog vazduha

- Idealan odnos investicije i dugoročnog benefita

INFINITY = IDEALNO I VEČNO REŠENJE

MUDAR IZBOR = BENEFIT I PROFIT NA DUGE STAZE!

ALUMINIJUMSKI SISTEM ZA RAZVOD KOMPRIMOVANOG VAZDUHA - INFINITY

Sa aspekta energetske efikasnosti, pored pravilno dimenzionisane opreme, i adekvatnog tretmana komprimovanog vazduha, podjednako važnu ulogu u Vašem pneumatskom sistemu igra i kvalitetan razvod komprimovanog vazduha.

Prilikom odabira materijala za izradu instalacije za razvod komprimovanog vazduha, posebnu pažnju treba obratiti na sledeće : Svojstva materijala od kog su izrađene cevi i fiting u smislu obezbeđivanja što je moguće manjeg pada pritiska, obezbeđivanja konstantne čistoće vazduha u smislu izbegavanja pojave korozije, truljenja materijala, porozivnosti na ulje, deformacije i sl.

Takođe, veoma važan momenat u izradi instalacije komprimovsnog vazduha je i faktor vremena koje je potrebno za izradu same instalacije (sečenje, obrađivanje, zavarivanje, farbanje, iznajmljivanje opreme za rad na visini, specijalan alat, itd...) i naravno, kao i kod svakog planiranja investicije – faktor cene izrade instalacije od određenog materijala.

Sve su to faktori koji određuju vrednost inicijalne kapitelne investicije u cevovod komprimovanog vazduha, odnosno, razvod vazduha do potrošača.

Uzimanjem u obzir vrednosti investicije u samu instalaciju i pravljenjem paralele sa mogućim uštedama omogućenim smanjenim padom pritiska, smanjenim potrebama za dodatnim tretmanom komprimovanog vazduha, eliminacijom curenja zahvaljujući patentiranim veznim elemementima koji savršeno spajaju i prijanjaju, praksa je pokazala da je za najveći deo industrijskih aplikacija, cevovod izrađen od aluminijuma, nešto o čemu treba razmišljati i u šta je korisno i mudro investirati.

TEHNOGAMA u svom portfoliu opreme i usluga poseduje i uslugu izrada instalacija od aluminijumskih cevi i patentiranih priključnih komada, renomiranog proizvođača AIGNEP, Serije INFINITY.

ZAŠTO ALUMINIJUM?

Za razliku od tradicionalnih sistema za razvod komprimovanog vazduha izrađenih od crnih čeličnih cevi, podložnih koroziji i truljenju tokom eksploatacije ili pocinkovanih cevi sklonih stvaranju naslaga kamenca, odnosno plastičnih cevi debelih zidova i smanjenog protoka koje upijaju ulje i koje se, tokom vremena, deformišu i raspadaju te zagađuju komprimovani vazduh; sistem od aluminijuma se pokazao kao idealno rešenje na duge ili bolje reći neograničene staze!

Aluminijum je lak, beli metal, otporan na vlagu i ulje iz komprimovanog vaduha, cevi izrađene od aluminijuma imaju tanke zidove, te je iskoristivi prečnik cevi značajno veći od npr. prečnika unutrašnjosti plastičnih cevi ili čeličnih/pocinkovanih cevi čije se unutrašnjosti, tokom korišćenja, smanjuju usled korozije, taloženja kamenca i dr. nečistoća.

Aluminijum je metal otporan na uticaj vlage i ulja, unutrašnjost cevi je kroz ceo period eksploatacije glatka i čista kao i prvog dana, a maksimalni i nesmetani protok komprimovanog vazduha je zagarantovan!

Izostankom korozije, izostaju i naslage na zidovima, a pad pritiska je najminimalniji mogući!

Sa aspekta same izrade instalacije, možemo napraviti paralelu sa ostalim sistemima:

Crne čelične cevi zahtevaju sečenje, brušenje, savijanje, zavarivanje, farbanje...

Plastične cevi zahtevaju termofuziju koja traži dugo vreme hlađenja i pričvršćivanja elemenata.

Pocinkovane cevi zahtevaju sečenje, narezivanje, pravljenje žljebova i sl.

Aluminijumske cevi zahtevaju samo sečenje na meru, a povezivanje elemenata se vrši jednostavnim umetanjem u patentirane komade i - instalacija je gotova! Pored toga, svaki komad instalacije od aluminijuma ponovo iskoristiv kao i prvog dana kada je instaliran!

ALUMINIJUMSKI SISTEM ZA RAZVOD KOMPRIMOVANOG VAZDUHA – INFINITY:

  • Jednostavna instalacija umetanjem
  • Glatka površina unutrašnjosti
  • Otporne na koroziju, ulje i kamenac
  • Tanki zidovi cevi omogućuju maksimalni mogući protok za navedenu dimenziju
  • Omogućuju jednostavne modifikacije sistema
  • Povećavaju ukupnu energetsku efikasnost sistema komprimovanog vazduha
  • Idealan odnos investicije i dugoročnog benefita

=

UŠTEDA !

Podeliboge mta omega samsung abac
Za Vašu sigurnost u poslovanju obezbedili smo niz pogodnosti:
analiza efikasnosti postojećeg stanja, mogućnost otkupa "staro za novo", mogućnost besplatnog korišćenja zamenske opreme,
kupovinu opreme na rate ili lizing po najpovoljnijim uslovima, izvođenje kompresorskih postrojenja po sistemu "ključ u ruke", besplatno savetovanje...
boge
mta
omega
abac
Sotras
Goetze armaturen
noitech
Aignep